söndag 29 april 2012

Kort med bokmärke



Jag visar ett bokmärke även denna gång men i dag har jag satt satt det på en tag som jag sedan satt på ettt kort. Denna gång valde jag att inte limma fast tagen utan den är endast "hängd" på en brad för att lätt kunna tas bort.Bakgrundspappret kommer även denna gång från  Laura Ashleys Contamporary  serien. Just nu är det extra bra priser de papperna i butiken, så passa på. (Texten och blommorna i "ramen" kommer från två olika stämpelset)

   





Här är en närbild på de fina satinrosorna





Som vanligt kommer allt material från  Marmils Webshop
/Åsah

lördag 28 april 2012

Bokmärken

Jag tycker mycket om ”gammeldags” bokmärken. Inte så att jag brukar använda dem som bokmärken men de är fina att dekorera med tycker jag. I dag visar jag en tändsticksask som jag satt bokmärket på. I shoppen finns olika bokmärken att välja på.






 Jag har även använt ett fint prickigt band och några paljetter.

/Åsah

Marmils Webshop

tisdag 24 april 2012

Längtar till våren.

Här där jag bor har våren helt kommit av sig. Därför fick det bli ett vårlikt kort i väntan på våren.. Det härliga fjärilpappret kommer från LA Contemporary . Som ni ser satte jag dit några blommor och två gröna band........ och en helt uderbar fjäril.
Allt material finns som vanligt hos Marmils.
/Åsah





















Marmils Webshop

söndag 22 april 2012

Som avslut av veckan ett minialbum!

De som har följt mig här på Marmils blogg vet att jag är rätt förtjust i minialbum och det blev ett denna bloggveckan också. Den här gången har jag gjort ett flapalbum. Riktigt roligt och enkelt att göra. Passade på att göra ett om en del av mina syskon barnbarn. (Hängde ni med där?) Jag tyckte att pappren var lite lagom för barn, med kryp på och så. Sen hade jag en påse med andra kryp gjorda av mossgummi så jag satte fast de på sidorna och sen blev det ju förstås lite blommor.








Marmils Webshop

fredag 20 april 2012

Ännu ett grattiskort!

Jag har gjort ännu ett grattiskort med ett fint papper jag fått i ett tidigare paket, men som jag tycker passade bra nu till våren. Jag har också gjort en rosettblomma av samma papper som dekoration som jag satt på en label.  I mitten satte jag en fin blingdekoration med pärlor. I kanten av kortet satte jag lite pappersrester från när jag gjorde rosettblommorna. De var så fina så jag tyckte det var synd att kasta dem.


Här är några fler rosettblommor jag gjorde, när jag ändå var på gång. I mitten satte jag några stora fina brads och en söt bandvolang med knapp i mitten.



Materialet som vanligt hos Marmils Webshop

onsdag 18 april 2012

Grattiskort med exploding box!

Här kommer mitt nästa inlägg, som är ett födelsedagskort med en presentbox.
Jag har igen använt papper från den fina serien Wild Blossom från Dovecraft, denna gången med rosa blommor och fjärilar. Jag använde en bit orange vellum för att skära ut en doily och satte en härlig blomma från Petaloo i mitten. Bladen är grön vellum som jag lagt grönt glittrigt sammetspulver på. Sen stansade jag ut lite rosa fjärilar också som dekoration. Jag använde rester av de orange bokstavsstickersen och satte på grön cardstock och satte sen texten på 3D-kuddar.


Jag gjorde också en exploding box till kortet. Samma cardstock och mönstrade papper och en till Petalooblomma och några blad.

När man öppnar boxen poppar det ut fjärilar, som jag satt på bitar av genomskinlig plast. I mitten har jag satt en liten presentask där man kan lägga exempelvis nåt smycke.
Materialet hittar du förstås hos Marmils Webshop

måndag 16 april 2012

Nya Dufex-kort!

Nu är det min, Pippins, tur igen att blogga en vecka. Här kommer mina första alster, och vad kan det vara om inte lite Dufex. Jag tycker det är jättefint med 3D-motiven som Dufex har och så smart. Det är redan förskuret så man slipper hålla på med en sax och klippa själv. Dessutom är själva motiven jättefina också.
Först ett roligt motiv med en kille som kör bil. Jag hade ett papper som jag tyckte passade bra i färgerna och en badge som jag satte på en orange blomma, det blev nästan som en sol. Jag satte motivet precis ovanför ett grönt band och sen några orange bokstavsstickers längst ner. Jag ritade med en svart penna runt bokstäverna så de skulle synas lite bättre. Några bling i hörnen.

Sen gjorde jag ett kort med hundmotiv. De är så söta där de sitter under paraplyet. Jag använde Dovecraft papper till bakgrunden och några chipboardmotiv i samma serie som dekoration. I övre hörnet satte jag en rosett med en blingbrad. Det fanns en minibild av samma motiv med på arket så jag använde den att göra en presenttag. Jag hade kvar en bit av det mönstrade pappret också, så jag använde det till tagen. Sen en chipboardfjäril och en blomma som dekoration.



Titta in i butiken, där finns materialet som jag använt. Marmils Webshop

söndag 15 april 2012

Slutligen


Så här i sista minuten avslutar jag min vecka med ett tokroligt kort. Hade klippt en massa cirklar av naturpapper i alla möjliga färger o gjorde blommor mm av dem men några blev över så jag lekte lite med färger o resultatet är detta "maskliknande" alster. Vanlig vit kartong i botten, lite embellishments i kontrasterande färger, "grattis" här o där - klart! Pga de glada färgerna kan jag tänka mig att det är ett kort som passar alla - inkl killar/män eller varför inte mindre barn som håller på o tar in färger? Om inte annat så är det "man tar vad man har" som gäller :-). Ha det gott alla till nästa gång o glöm inte att lagerrensningen pågår!!

Marmils Webshop

lördag 14 april 2012

Mera Dufex





Här har jag gjort två ganska lika kort av Dufex DC "tjejtema". Visar även det ena kortets insida. Det finns så mycket olika saker på bladet att det gott o väl räcker till flera kort eller till att liva upp insidorna. Lite andra tillbehör som blommor, band o paljetter bidrar till det lite lyxiga o glammiga intrycket. Detta är också andra gången som just detta blad används i bloggen - för fler idéer kan ni leta er fram till början av bloggen förra året då Pippin gjorde en massa fina saker av det. Har också flera olika produkter på tjejtemat som man kan kombinera, en del finns redan i shopen men fler kommer - beklagar att jag är så trött fortfarande men håll ut eller maila!!

Marmils Webshop

fredag 13 april 2012

Mera blommor



Idag har jag lagt in två kort med Dufex Pyramex på. Pyramex finns både DC o ej DC men de är lätta att skära/klippa till eftersom det är raka sidor på alla bilderna. Sedan finns det lite blandade varianter att sätta ihop dem på - några är som "vanligt" bara rätt upp men några kan vara lite vridna för ännu mer effekt. Så lite band o bling bling o vips har man ett kort!

Marmils Webshop

onsdag 11 april 2012

Dags för mig igen :-)



Idag har jag valt två olika "vårkort" som jag hoppas kan pigga upp er i ruskvädret. Allt jag använt finns nog inte i shopen men det finns här så hör av er om ni ser något kul! Är fortfarande lite tagen av allt som varit o har inte hunnit med att lägga in så mycket som jag hoppats men det kommer. Det översta kortet är ett Scenic Route papper med bling från Zva och filtfjärilar. På det gröna kortet har jag tagit en bit papper från gdv:s vårserie 8x8 som finns inlagd. Sedan en tag o på den embellishments som finns i tre olika färger - äv röda o blå - som är på gång att bli inlagda.

Marmils Webshop

söndag 8 april 2012

fredag 6 april 2012

Sneak peek

Idag blir det en förhandstitt på det album jag håller på med.
Utgångspunkten är dessa härliga papper med cupcake-tema från Dovecraft. Papperen är 8x8 , och jag valde ut tio st till mitt album.



Detta papper med nio bilder på klippte jag ut för att senare använda som små tags.

Albumsidorna limmades ihop två och två med mönstret utåt. Sedan tillverkade jag fyra små fickor som används för att sätta ihop sidorna till ett album.
På båda sidor kan man stoppa i något, t.ex en tag.

Tejpen fästs någon mm in på fickans baksida. Genom att inte fästa ända ut så ger det utrymme för expansion och gåt lättare att öppna när albumet är ihopmonterat.

Så här ser det ut när fickan är monterad på ett uppslag.

Jag gjorde två vita och två rosa fickor. Utmaningen blir att använda detta album till mina två pojkar, trots de något tradionella tjejfärgerna.

Mer om albumet kommer i nästa inlägg.
Glad pysselpåsk!

onsdag 4 april 2012

Påskpresenter

Det går i påskens tecken även idag. Jag har började med att göra en presentpåse för påskgodis.
Den dekorerade jag med en kanin och ägg som jag klippte ut för hand. Ett bra sätt att använda sina spillbitar.

En närbild på överdelen på påsen. Till äggen har jag använt olika sorters papper, släta, räfflade och handgjorda. Det ger en fin variation.
Det blev också tags med påsktema. Den första fick handgjorda ägg och en kyckling.
Tag nummer två dekorerades med ägg och en blomma. Effektgarn ger en extra färgklick.
Här är allt tillsammans, redo att bli någons påskpresent!
Allt material hittar du i: Marmils Webshop

måndag 2 april 2012

Påskkort

Idag har jag gjort ett snabbt och lätt påskkort. Jag har använt mig av ett lila papper som bas.
På det har jag monterat tre lager med Dufex-bilder.


De olika lagren är monterade med distanskuddar mellan. Detta ger en fin 3D-effekt.
På sidan av bilden fäste jag färgglada fjädrar och ett gult påskägg.
Längst ner limmade jag fast ett fint bomullsband med söta påskägg på.
Här ser man 3D-effekten.
Allt material finns i: Marmils Webshop

söndag 1 april 2012

Lite fler blandade idéer



Här har jag använt tags som jag skurit ut på cricuten. Jag har satt på lite längre band på några så att man kan binda fast dem på en blomma eller flaska. Sedan har jag gjort egna "äggkort" - både enkla o dubbla - kul att komma ifrån de vanliga formaten när det finns tillfälle tycker jag.

Nu lämnar jag över till nästa veckas bloggare som fortsätter med lite fler påsktips!

Marmils Webshop