tisdag 26 november 2013

Vinterhälsning!

Här kommer en liten vinterhälsning från mig. Jag har gjort ett vintrigt kort med en underbar liten Dufex-bild. De är fantastiskt vackra med folie- effekt, och därmed lite svåra att fotografera. Jag har dekorerat med lite vinterdetaljer som snöflingebrad och en söt liten charmklocka. Ramat in alltihop med en söt peel off-bård.



Materialet förstås från Marmils Webshop

söndag 24 november 2013

Förlåt alla kunder som väntar på paket!!!

Jag vill ber er om ursäkt alla på en gång för att ni får vänta!!! Jag har helt enkelt varit så slut att jag inte förmått åka iväg den lilla biten till Shell o lämna in era paket. Sorgligt men sant - jag vill genom att skriva här (o hoppas ni läser det....) visa att ni inte är ensamma om att vänta utan flera är drabbade o det känns rent för d-t - jag kan bara be om ursäkt o hoppas att ni förlåter mig! Som exempel på den totala förvirring som råder här kan jag berätta vad som hände idag. vi har mer eller mindre varit sängliggande/sovande i flera dagar så när jag vaknade kl 4 visste jag inte vad det var för dag än mindre något annat. Inte heller förmådde jag sätta mig i den iskalla bilen för att åka o handla. Väckte mamma o sa det till henne o båda var vi helt chockade att vi sovit bort hela helgen. Tiden tickade på o så märkte jag lite vagt att det - konstigt nog - började bli ljusare ute... trängde bort det o fortsatte med mitt men sen var det bara att inte att det faktiskt blev ljusare ute. Frågade mamma o hon hade också märkt detta märklige fenomen. Till sist var vi tvungna att inse att vi faktiskt inte hade sovit bort söndagen - jag hade vaknat kl 4 på morgonen o utgått ifrån att det var kväll eftersom jag är en kvälls o nattmänniska. Det var ju goda nyheter förstås - plötsligt fick vi en dag tillgodo... men ja, vi funkar inte som vi brukar än - om det kan vi nog vara överens. Så än en gång - förlåt o jag kommer att skicka alla paket imorgon om inget mer konstigt händer.... sen kommer ni alla att få mail med bekräftelse att paketen gått iväg.


Nu är vi inne i den sista veckan i november o nästa söndag är det Första Advent.... Jag är som vanligt sent ute med mina julkort så det är vad jag ska pyssla med varje vaken ledig stund.

Marmils Webshop

måndag 18 november 2013

Vart tar tiden vägen?

Det är en fråga jag ställt förut men tyvärr verkar det inte finnas något bra svar på den... man får nog hänga på bäst man hinner?!



Nåja, vi befinner oss i alla fall mitt i årets mörkaste månad, Far har vi hunnit o fira o framför oss ligger nu en idel trevligheter: om bara 2 veckor är det Första Advent, vi har Nobeldagen där vi kan titta på vackra kläder o blomsteruppsättningar o lite annat beroende på vad man för intressen. Bara ett par dagar därefter infaller Luciadagen som också betyder av den längsta dagen är passerad för denna gång o vi går mot ljusare tider... Utöver det brukar det variera lite vad man ska tänka på, delvis beroende på var i livet man befinner sig, delvis på andra saker vi inte ska ta upp här. För de flesta innebär dessa veckor ändå en hel del (positiv) stress med avslutningar, julmarknader, glöggdrickande med/hos goda vänner o annat - o det är där vi "scrappare" kommer in i bilden - julkort ska skickas! Numera är det många som tyvärr avstår av olika skäl eller väljer att skicka en elektronisk variant. Kanske kan vi bidra till att fler återgår till den handskrivna traditionen genom att sprida vår egenhändigt gjorda kort på så många ställen det bara går! Det är väl en motivation så god som någon - eller vad tycker ni? Själv vill jag gärna få ett kort att hålla i handen, lägga i en korg som står framme för ändamålet vid juletid, bläddra i den då o då o sen faktiskt spara korten några år. De förtäljer en liten bit historia iom att tiderna o umgängeskretsen förändras - en del faller bort (av olika skäl...) men det kommer nya - och det är det viktiga här tycker jag - att man inte stagnerar o bara stryker inaktuella namn utan faktiskt också bryr sig om att lägga till de nya - vem blir inte glad av bli ihågkommen? Som vanligt ligger jag efter i tillverkningen men nu ska här köras så det ryker!

Annars har jag nog fått in det mesta i shopen o det har blivit ganska många sidor men jag hoppas du orkar bläddra igenom dem ändå... för att underlätta lite åtminstone har jag gjort en egen grupp av Juldufexen. Där är jag inte helt klar men jag jobbar på! Halva priset gäller självklart även här. I återvinningens tecken har jag lagt ut några exempel på sådant som blivit över men som jag tycker är synd att slänga. På den första bilden finns en metallkoffert med plastlock så man kan se vad den innehåller, på den andra bilden finns en liten plastburk där det varit dew drops. Du kan få dew drops i den nu också men av många fler sorter ur min blandning. Burken i sig väger 10 g - du får du 20 g små brads i blandade färger eller 15 gr dew drops för 25:-. Billigt redan före 30% rabatten som gäller på dessa varor. På tredje bilden finns blomaskar i olika färger. Dem kan du köpa tomma önska en fyllning. Några idéer för askarna att fix hemma är tex att lägga i någon fin hårklämma (hemmagjord kanske?), hårsnoddar, smycken, lite godis, eller varför inte en "löfteslapp" till kompisar, syskon eller mamma o pappa mfl?. Undrar du vad en löfteslapp är så kom jag på det ordet precis nu då det slog mig att det faktiskt finns bara positiva saker med detta: jag ser det som ett sorts presentkort som vederbörande kan lösa in under året - det kan vara något man pratat om eller redan önskat eller en helt valfri sak att göra tillsammans. Det är gratis o garanterat miljövänligt! En annan variant på detta kan vara att man lovar att städa sitt rum, diska eller duka då o då o liknande - jag tänker här i första hand på barn som inte har så mycket pengar att röra sig med men ändå vill ge bort något fint o roligt. MEN - varför inte göra tvärtom också? Tex lova Kalle att sparka boll en timme i veckan?

Ha en bra vecka allihop - det börjar o dra ihop sig som det så fint heter :-)!

Martina

Marmils Webshop

söndag 3 november 2013

Nu har jag varit flitig!! (tillägg)

Så där ja - nu är det fullt! O allt fick inte plats... får byta ut Dufexen helt enkelt - kan ta någon dag men det kommer!! Märkligt nog tog det inte stopp vid 1000 artiklar så jag har fortsatt o får se när det tar stopp... kan hända de har utökat utan att jag noterat det - vore ju toppen. Oavsett gör jag en egen grupp av Juldufexen annars blir det för rörigt tror jag - det är väl gränsfall redan nu men det får gå... hoppas ni har tålamod att kolla in alla sidorna utan undergrupper - som jag inte lärt mig än hum hum.

En bra vecka önskar jag alla!


Marmils Webshop