lördag 12 juli 2014

Egna blommor!

Hej i sommarvärmen! Nu är jag, Pippin, tillbaka igen för att visa vad jag använder små restbitar av mönstrade papper till. Jag gör blommor! De är så fina att dekorera kort med, även som dekoration på paket eller altrat. Det går bra att använda både tunna och tjockare papper.

Jag har en die som skär ut likadana blommor i fyra olika storlekar. Har man inte någon die, kan man klippa blommor för hand också. För en blomma skär jag ut 2 st av varje storlek. Blanda gärna olika mönster och färger, det blir väldigt snyggt. Gör hål i mitten av varje blomma.
Sedan tar man en liten brad och börjar med de minsta blommorna. Lägg dem lite omlott och fortsätt sedan med nästa storlek osv. När du fått på alla blommor så stäng braden på baksidan.
Spraya sedan med vatten på blommorna, både fram- och baksidan och in emellan blommorna. Inte för mycket bara, det ska inte droppa om dem, de ska bara vara fuktiga.


Nu börjar det roliga! Börja med de minsta blommorna och börja klämma in dem mot mitten. Fortsätt med nästa storlek och fortsätt sedan med de följande. Man kan klämma till ganska bra med de största och vrida lite lätt på kronbladen också.


Här kan du se en blomma som är färdig och en som är hopklämd. När du klämt in alla kronblad, vecklar man ut blomman lite lätt, men inte fullt ut.


Här är mina blommor på tork.


Här kan du se ett somrigt kort som jag gjort med en av mina blommor. Jag använde också ett självhäftande textilband och stickers till texten. 

Materialet finns förstås hos Marmils Webshop Missa inte rean som håller på.

söndag 6 juli 2014

Sommar, semester o jul(i)rea!!

Nu tycker jag det är dags för en liten rea igen. Julshopen är tillbaka under juli månad med 50% på alla varor där - givetvis gäller de övriga erbjudandena också! Tiden räcker inte till för mig - så mycket jag vill visa i shopen men får vara realistisk - kommer inte att hinna med. Har fått in lite fler papper dock, började med lite temapapper o tillbehör. Fortsätter närmast med sommarrelaterade produkter. Har också lagt in några "översiktsbilder" på LA-sortimentet samt cardstock o det tunnare enfärgade papperet från DV. Ser ni något intressant där = hör av er!! Jag reserverar mig för ev fel o att varor kan ta slut eller att det kan bli missförstånd. Alla order behandlas i turordning. Har du vägarna förbi är du välkommen in! Ring före - för säkerhets skull. Ser på bla FB mm att flera stänger ner men också att nya butiker fortfarande ploppar upp - man undrar lite hur marknaden egentligen ser ut när så många scrappare både har köpstopp o säljer sina egna saker för nästan ingenting... vem handlar allt det nya till fullpris?? Det är bara att gratulera de butikerna. Nåja - nu är det dags att säga det - även jag lägger ner. Efter 15 års kurser, mässor, maror o försäljning av gott o blandat hobbymaterial är det dags att ta ett steg tillbaka. Kroppen har länge sagt ifrån... Vid årsskiftet går MarMilS i graven men hela hösten (eller så länge det finns saker att sälja!) är det utförsäljning av allt som finns - inte bara scrapmaterial - sprid gärna vidare om ni har kompisar som kallmålar, gör decoupage mm (tack!). Redan nu har jag oslagbara priser på mycket - kolla i shopen! Ser du något du vill ha o hittar det bevisligen billigare någon annanstans kanske jag kan anpassa mig. Ha i minnet att det alltid lönar sig att handla mer men tyvärr kan jag inte erbjuda fraktfritt - det är antingen eller o jag har alltid valt stort men begränsat utbud, låga priser, morötter samt hög servicegrad - gör så gott jag kan för mina kunder utifrån mina förutsättningar o ibland begränsade datakunskaper :). Hoppas vi hörs o ses o ha en trevlig sommar allihop!!


Marmils Webshop