onsdag 30 november 2011

Ytterligare julkort

Här kommer ett kort till med de smidiga 6*6 pappren. Detta papper är små mönstrat i rött och grönt.
Jag har fäst glittriga julkule stickers med hål i på ett guldigt papper för att få lite annan färg i hålen. Dessa har jag sedan satt på 3D kuddar för att få djup.
Jag hängde dem sedan i lite sidenband.

Här en närbild på glitterstickerserna.



Här är ytterligare ett julkort i ett lite avlångt format. Jag har stansat en bård på långsidan.
Mönsterpappret med julnoter är från g.c.d.
God jul är skrivet med bokstäver från sei.
Stjärnan är vackert embossad och denna är fäst på 3D kuddar.

Här ser ni det helt ljuvliga pepparkaks paret och det röda sidenbandet jag satt dem på.

Visst är de söta!!

Som vanligt finns materialet hos Marmils.

Ha det så gott // Annika

Marmils Webshop

måndag 28 november 2011

Mera julkort



Då var det min tur att visa upp lite julalster här i bloggen.

Dessa 2 julkort att jag skapat med papper i serien DV holly jolly christmas 6*6. Det är verkligen ett smidigt format att använda när man gör kort. Jag har använt mig av ett klistermärke som ram till julhälsningen. Det sitter även 2 härliga juldekorationer med bling på ovanpå det röda sidenbandet.


Här kommer så det andra kortet med papper från samma serie. Detta mönsterpapper går i grönt och till detta papper passade det utmärkt med ett guldigt papper. Jag har även satt på en "pappersbård" i ett annat mönsterpapper från samma serie.


Här ser ni också de fina julblommorna som finns hos Marmils. De är riktigt fina, eller hur?
Ni ser också hur det guldiga pappret är som stjärnor i.


Som vanligt finns allt material hos Marmils.

Ha det så gott // Annika

Marmils Webshop

söndag 27 november 2011

Första Advent

I dag är det första Advent och äntligen får man tända ljus med gott samvete.
Jag har nog en "pyromangen" och älskar ljus i alla former.
Här har jag använt ett rött Swirlband för att få ljusstaken lite julpyntad.
Ett enkelt sätt att få en "ny" ljusstake. Banden finns i en massa färger
så det är enkelt att byta så det passar för stundens behov. (Gult till påsk
och blått till favoritduken.)


Här är ett par andra ljusstakar som är pyntade för jul.


och varför binda ett varv runt blomkrukan när man ändå håller på.....



I shoppen finns tjocka fina filtfigurer. De kan sättas på kort som de andra tjejerna visat. Annars kan man använda dem som borddekorationer.



.. eller varför inte sätta en tråd i dem och hänga dem i granriset eller julgranen...


Annat som man kan hänga i granen är mossgummifigurer.


Och för att tända ljus behöver man en tändsticksask..... Här klädd med en Dufexstickers med "krubbmotiv" och tillhörande bord. Vill man inte ha just det motivet så finns det massor av andra motiv att välja på.


Här en närbild.....



Just nu har MarMil 20% på alla julsaker så passa på att kika in i shoppen.
Marmils Webshop

Let it snow

Kanske är det fler än jag som börjar längta efter snö nu.....
Här kommer kommer i alla fall ett vinterkort. Mönsterpappret är från serien DV Winter Wonderland som har många härliga papper i blått.


Här närbild på de två mossgummifigurerna jag satte på kortet.



Här två söta paljetter.



Senare i kväll kommer jag att visa något som inte är kort, inte en LO........

Allt material kommer från Marmils Webshop

lördag 26 november 2011

Julkort i "guld"

Som "stomme" till detta swingcard kort har jag använt kartong med snöflingor i guld. Det är svårt att fota Dufex så den kommer till sin rätt men här är i alla fall en en stickers med "krubbmotiv".


Här en närbild på den fina blomman. Marmils har många olika sorters blommor att välja på i shoppen.


Såhär ser insidan ut på kortet.



Här har jag använt mig av en gran i "guld" från ett kortset med 5 kort och kuvert. Sedan är det bara att smycka granen efter tycke och smak. Här valde jag att endast sätta dit Dew drops som julgranskulor men son sagt möjligheterna är många.


På insidan har jag "ritat" med grönt glitter för att lite mer få fram känslan av gran.


Detta var allt för i dag och som vanligt hittar du allt material hos Marmils Webshop.

torsdag 24 november 2011

Röd jul

Fortsätter med julkort. Först ett härligt papper från gcd med stora röda julstjärnor mot grönt bladverk. Lite svårt att se på bilden men har lagt på lite rött och grönt glitter och även satt på en blomma och band.



Det andra kortet har en 3D tomte i DufexPetaloo glitterark och många blommor.




Som vanligt finns allt material hos Marmils Webshop

Fler julalster!

Jag har gjort lite fler alster till jul.

Först ett julkort med tillhörande tag. Jag fick jätteläckra papper från Dovecraft Smirk i mitt paket, som blev ett sött kort. Jag har dekorerat med ett glittrigt hjärta i mossgummi, ett fint band med en tag på där jag stansat ut god jul och några fina julblommor. Tagen går i samma stil med mossgummihjärta, band och utstansade bokstäver.


Sen gjorde jag ett julkort i trapetsstil. En ny läcker typ av kort, där man har tre cirklar (eller annan form) i tre storlekar, som man sätter ihop med brads i kanten. På första bilden ser ni kortet ihopvikt och på nästa bild utfällt. Jag har satt ett band på den minsta cirkeln så att man kan hänga upp den. Jag har använt ett Dufex-motiv på den största cirkeln, fina små självhäftande granar på nästa och en fantastisk glittrig snöstjärna på den minsta. Där har jag också satt utstansade bokstäver. Sen har jag också hängt en jättesöt klocka i metall i den största cirkeln.



Nästa alster är en julklappstag där jag använt en spillbit av ett fint julpapper från SEI. Sen har jag dekorerat med en filtgran där jag limmat söta paljetter, och två jättesöta pepparkaksfigurer. Jag har stansat ut bokstäver i guldglittrig kartong och limmat på, tillsammans med fina röda blingblommor. Längst upp har jag en tofs av olika band och fibers.


Jag hade lite spillpapper av cardstock kvar, så jag skar till dem och gjorde småkort av dem, som man kan ha till exempel till julgrupper eller julblommor som man ska ge bort. Eller kanske hänga på en flaska glögg. Jag limmade bara på Dufex-stickers på framsidan och plötsligt såg de väldigt exklusiva ut.


Till slut har jag gjort en juldekoration att hänga i ett fönster eller granen. Jag använde min Cuttlebug och stansade ut sex stycken rundlar med fin kant av Dovecraft Smirk-papper. Jag vek de på mitten och limmade ihop dem och dekorerade med silvrigt glitterlim.



Detta var allt för mig för denna gång. Gå gärna in i shopen Marmils Webshop och kolla allt fint som finns där, inklusive materialet jag använt till mina alster. Det är ju dessutom utökad rea just nu, så passa på.
Vi ses igen!

tisdag 22 november 2011

Fler julkort!

Här kommer fler julkort från mig, gjorda med det fina materialet från shopen.
Dessa kort har ett lite mindre format än förra inlägget, men även här har jag använt fina Dufex-motiv och julpapper från SEI.


Detta kort har en oval utskuren i mitten och motivet som i en låda. Syns bättre på den andra bilden. Det blir en väldigt fin 3D-effekt med det. Jag har dekorerat med lite fina outlinestickers i guld och en söt julblomma.



Materialet finns hos Marmils Webshop

måndag 21 november 2011

Nu är det jul igen!

Nja, förresten, inte riktigt jul, men hög tid för julkort, och det är det som jag, Pippin, koncentrerat mig på denna vecka.
Här kommer några. Jag fick helt underbara Dufex-ark med julmotiv i mitt DT-paket och dem har jag använt här. Först ett set med kort, tag och presentask med det jättefina röda pappret från SEI. På kortet har jag använt ett Dufex 3D-motiv samt en Dufexbård och 3D julhälsning, samt dekorerat med julblomma och band. Tagen har en Dufex-stickers som motiv samt en lykta. Julhälsningen har jag stansat ut av resterna av Dufex-arket. De är väldigt fint skimrande. Till asken använde jag spillpapper av samma ark, dekorerade med ett lite mindre Dufex-motiv och lite band.


Jag har också gjort ett stafflikort med Dufex-motiv. Jag är väldigt förtjust i stafflikort. De är enkla att göra men väldigt effektfulla. Här har jag använt ett annat vackert julpapper från SEI samt outlinesticker i guldfärg som bård. Lite fina blommor och ett fint glansigt textilhjärta fick det också bli. Visst är den söta nallen helt underbar!
 

Här ser man insidan av kortet, där jag använt granbrads som stopp för det övre kortet. Jag stansade också ut God Jul av cardstock.



Materialet hittar du förstås hos Marmils Webshop

lördag 19 november 2011

Mera fjolårskort....



Korten på den här bilden är samtliga också ganska enkla o snabbt gjorda då jag använt mig av både våra färdiga kort (det röda - finns också i grönt o andra storlekar i shopen), Dufexkartong (den med pingvinerna på) samt kartongen med motiv - i det här fallet julgranar men det finns fler att välja mellan!Vidare har jag använt mig av olika naturpapper (snöpapper på det längst upp till höger - som ni ser blir det lite genomskinligt med glittrar fint), vanligt vitt vellum (pingvinerna) och 6x6 papper ur en av DV-serierna, tror det är från Victorian x-mas, det i mitten med text på. Sedan har jag använt band på olika sätt, både stående o liggande sas och avslutat det hela med olika embellishments, Dufex, Jole´es och ZVA:s bling granar bl.a. De glittriga julstjärnorna finns i rött o vitt o ingår i julblomblandningen men önskar du endast sådana är det bara att säga till!

Jag vill också passa på att lägga till att jag har utökat julrean med en LA-special och lite julklappstips till otroliga priser - så välkommen att kika in i shopen o passa på! Du kan också köpa presentkort till dina scrapvänner!!

Marmils Webshop

Så var det min tur igen...


Eftersom jag tyvärr ännu inte börjat med årets julkort (illa inte sant?) så får jag ta några av förra årets som jag fotade ett fåtal av o tydligen var hemskt slarvig då de är såå suddiga! För detta ber jag om överseende...
Här kommer i alla fall en bild med 3 kort på som jag försöka berätta lite mera om:
Kortet längst till vänster är stansat med MS bårdstans "skog" o under finns ett självhäftande band som kontrast. Samma början på kortet längst till höger. Sedan lager på lager olika papper, naturpapper m silverstjärnor tex, några olika chipboard från DV serierna på båda de korten samt pärlor/stenar o brads. Tom lite hörnstickers i guld kom till användning! Det lite större kortet i mitten tycker jag är roligt - där har jag gjort en "skog" av gröna band son mark - gröna mossgummiträd som finns som bårder i shopen och på några av dessa har jag satt gröna glittergranbrads - från DV som finns också de i shopen (liksom det mesta övriga - hittar du inte så hör av dig!! Liten önskan om god jul o en rad med röda stenar avslutar detta trots allt enkla men ganska iögonfallande kort.

Marmils Webshop

fredag 18 november 2011

Sista dagen för denna gång från Laxå





Veckans bidrag har mest kommit från serien Contemporary 6x6 från Dovecraft - så även två av dagens bilder. Det blåa kortet har också papper från DV - serien heter Winter Wonderland och går helt i blåa toner. Vi ser också de små tygpynten i fler utförande, olika band och snöflingebrads som även de kommer från DV. Undantaget är det lila "snöpapperet" med glitter o "snö" på som även finns i vitt samt den lite större tyggranen i guld som kommer från en av mina blandningar o givetvis finns i shopen! Jag tackar alla som bidragit för denna gång!!

Marmils Webshop