onsdag 29 juni 2011

En vecka som blev över....

Hej alla! Som ni märker blev det lite konstigt den här veckan - den blev sas "över"... men det får den bli i det härliga sommarvädret - vi tjuvstartar vår semester som är helt frivillig så kika här även i fortsättningen - jag vet att det kommer att komma inlägg då o då även under juli! Vi tar upp verksamheten igen i augusti så tar du semester är du också välkommen åter då :-)!

Jag vill trots att det är lite tidigt ta tillfället i akt o önska alla er som följer den här bloggen en riktigt härlig sommar, fint väder och en lyckad semester!!


Marmils Webshop

söndag 26 juni 2011



Och slutligen har jag använt de mistade utskurna slingorna på ännu ett kort, mistat med guld det också. Det jag ännu inte gjort är ett kort där jag använt den bruna kartongen men så fort jag gör ett så kommer det in här. Här var bara lite exempel på att man kan få ut mer än man tror av det man gör - ibland är man snabb att slänga det överblivna bitarna så det här var lite inspiration hoppas jag...

Ha en härlig vecka alla - hoppas midsommarhelgen varit lyckad - nu börjar sommaren på riktigt!

Marmils Webshop



Här har jag nu fått användning av den utklippta o mistade biten på ett kort som också är mistat o prytt med en av sakerna jag skar ut samtidigt på Cricuten prytt men lite bling o filtblommor.


Marmils Webshop


Här är andra sidan av det dubbelsidiga papperet.

Marmils Webshop


Det utskurna papperet på nära håll.

Marmils Webshop


Så där blir det när när jag mistat.

Marmils Webshop

Lite sent men bättre än aldrig :-)

Idag sent omsider ska jag visa olika saker man kan göra av ett papper. Jag skar ut mina slingor på Cricuten men man kan använda sig av olika saker. Här har jag tagit o klippt ut området kring de utskurna bitarna och valt en mörkbruna A4 som jag bigat. Sedan har jag lagt mitt mönster på valfri plats och mistat med guld ganska rejält.





Marmils Webshop

fredag 24 juni 2011

Glad midsommar allihopa!




Här kommer en liten sommar LOA från mig. Jag har använt mig av ett papper o 2 pappersrester - mycket praktiskt :-). Hade kvar av vattenpapperet samt ett sol papper där jag hade använt det övre vänstra hörnet men solen var hel. Jag skar ut två bitar vatten samt solen och lite solstrålar och hade 3 rulle under alla lager så att motivet kom fram lite mera. Det övre vänstra hörnet där det sas fattas solstrålar tänkte jag att man kunde ha om man använder LOA:n så har man plats att skriva på - så det passade bra att det var ledigt där. Björnarna i båten kommer från ett DV papper som finns i barn serien men krabban hade jag bara liggande... tyvärr har jag inte fler av den men det finns ju annat man kan använda - fiskar, humrar, snäckor osv o det finns det här! Hoppas ni har en bra dag var ni än är!!


Marmils Webshop

Sola Papp första bidrag



Sola Papps första bidrag blev ett enkelt o stilrent kort, ett utmärkt kort för nybörjaren som redan har en del material och vill prova sig fram lite.

Marmils Webshop

torsdag 23 juni 2011

Pappersdamen bloggar








Idag tänkte jag att jag skulle vi sa lite olika enkla "blommor" man kan göra själv.

Du har säkert en mönstersax liggande som du nästan glömt bort - ta fram den o klipp lagom stora cirklar av tex tidningspapper, gamla boksidor, vanliga påsar (bruna eller vita) - jag har här använt tidning, bok o ett papper från blomsteraffären, brunt ÅV med lite liljor på.

Så här tex kan det bli. Sedan knycklar man ihop alla till små bollar.

Sedan öppnar du upp bollarna och tar några i taget o limmar ihop dem. JAg brukar ta min lilla limpistol till detta, det går snabbt. Nu har du din blomma o nu ska den slutbehandlas. Du kan färga kanterna inka kanterna, chalka dem eller mista blomman. Jag brukar ta lite mist o lite ink.

Det du kan göra nu är att knyckla ihop blomman lite inåt för formens skull. Annars återstår att göra en bas och smycka att den. Som bas brukar jag ta liten bit av min dubbelhäftande plast (finns i shopen).

Sista är att sätta på en valfri blommitt. Du kan ta en knapp eller en stor paljett som jag gjort (finns också i shopen) :-). Du kan också välja brads eller knappar och då behöver du inte limma men tänk på att torka av dem om du mistar efteråt.
Det var allt för idag - hoppas ni har nytta av denna praktiska o billiga blomstervariant. Imorgon dagen till ära ska jag visa en riktigt somrig LOA. Ledsen att all text hamnade under bilderna o inte mellan - är inte så haj på detta ännu... men ni förstår säkert ändå!! Ha en trevlig midsommar allihopa!


Marmils Webshop

onsdag 22 juni 2011

Nu tar Team Laxå semester

men först visar vi ett par enkla o snabba kortidéer så här i sommartider - trodde jag... har något problem med att få in bilderna som jag hoppas är övergående...



Marmils Webshop

Lite sommar från Laxå




Vi muntrar upp oss med en sommar-loa gjord av Lena, i väntan på att det ska bli båtväder... den andra bilden har Therese gjort - visst är det sött?

Marmils Webshop

måndag 20 juni 2011

Dags för Team Laxå igen :-)




Först en bild jag tycker är så söt - man undrar vad det är för gulligt litet djur flickan lockar på... o sedan ett kort med blomma som är urklippt av cardstock och lite behandlad och formad.



Marmils Webshop

söndag 19 juni 2011

DT-Frida bloggar

Hej!

Bättre sent än aldrig...
Hoppas att ni har haft en härlig helg. Min helg har varit fin. Vi har påtat i trädgården bla grävt en ny rabatt. Nu över till pyssel. Den här gången har jag gjort två "bra-att-ha-kort" utan titel. Basen är gjord av dubbelvikt Cardstock. Det mönstrade pappret som jag har använt på båda korten heter Scenic Route, Surprise, Skyview Drive (baksidan). Jag har dekorerat med organzaband och blommor.




Allt material hittar du i
Marmils Webshop

/DT-Frida

Litet inhopp för Frida





Här har vi ett bröllopskort som också dekorerats på insidan men ändå finns det plats att skriva på.


Marmils Webshop

torsdag 16 juni 2011

Allt blir inte som man tänkt sig...

Idag hade jag tänkt att bjuda på ett minialbum som jag knåpat ihop. Tyvärr hann en liten son fram och välta ut ett glas vatten över hela härligheten.
Jag har tillbringat kvällen med att försöka rädda det, men jag får nog inse att det nog inte går...
Men, istället hoppas jag kunna visa ett annant minialbum i juli istället. Skam den som ger sig!

Marmils Webshop

onsdag 15 juni 2011

Återanvänd!

Till dagens projekt har jag använt en gammal canvastavla som låg och skräpade i ett skåp, eftersom jag inte gillade motivet. Jag gillar verkligen att återanvända gamla saker.
Först målade jag över hela tavlan med akrylfärg.
Nästa steg var att klippa tillen ram av papper från Crafty Bitz. Den lade jag över kortet & lackade allt med decoupagelack.

Resultatet blev ganska "clean and simpel", men jag tycker kortet och papperet kom mest till sin rätt så här.
De vackra papperen, decoupagelack och akrylfärger hittar du så klart hos Marmils.

tisdag 14 juni 2011

Akrylfärger

I dagens inlägg ska det handla om akrylfärg.
På layouten nedan har jag använt en egen "glimmer mist" som jag blandat ihop av vatten och några droppar akrylfärg. Hos Marmils hittar du akrylfärger i regnbågens alla färger!
Jag har också målat en tjock ram med vit akrylfärg runt kortet, samt på spetsen och knapparna.
Då fäster den sprayade färgen snyggt ovanpå.




Spetsarna och knapparna limmade jag fast med decoupagelim. Det använde jag också för att måla på kortet så det får en hållbar yta.



I nedre hörnet samlade jag blommor, knappar och lite annat smått & gott. Allt sprayades eller målades med akrylfärg. Jag har hållt mig till en rosa och en turkos färg.

De flesta blommor var vita från början. Basen är ett vitt cardstock från Bazzil.

De rosa klammrarna är från Dovecraft.


Nu utmanar jag er att måla och spraya loss med akrylfärger!




söndag 12 juni 2011

Här kommer mitt sista inlägg för denna omgång, även denna gång blir det ett enkelt kort med blomma i fokus!

Har här använt mig av vit kortstomme, rött naturpapper med rivna sidor, en härlig rödprickig blomma i tyg och för att framhäva blomman ytterligare har jag klippt sönder två vita tygblommor som jag fäst under den stora röda blomman... Här en närbild:




Tack för mig för denna gången, pyssla lugnt!

Go eftermiddag, nu är jag, babbalalla, tillbaka igen och tänkte nu bjuda er på lite småkort!
I mitt DT-paket från MarMils fick jag bland annat lite blompaljetter och bling. Är nog lite dålig på att använda sånt på mina alster i vanliga fall... Så tack vare att jag nu är DT får jag utmana mig själv att göra saker jag inte brukar göra och pröva på nytt - vilket jag tycker är kul! :)

Här är ett kort jag där jag använt mig av spillpapper från cardstock, lite naturpapper samt blingblommor av olika färger och former. Tänkte att detta är ett perfekt kort att sätta fast på blombuketten eller någon annan gåva att ge bort nu i sommar! :) Formatet på kortet är ca 6x6 cm.



Här kommer ännu ett litet "blomkort", där jag använt mig av blompaljetter av olika färgnyanser av rosa... Formatet på detta kort är ca 7x4 och jag har även här ett spill-cardstock som stomme, samt ett rosa papper med härlig struktur.







Jag överöste kortet med blommor, kom även på efter en stund att man kunde vika upp blombaden lite för att få lite mer liv i kortet... Lämnade en "väg" tom mitt på kortet, där jag sedan fäste några söta små fjärilar mha några fästkuddar!

Det var allt för nu, men det kommer ett finalkort från mig senare ikväll! På återseende!





Glöm ej klicka in till Marmils Webshop! :)

lördag 11 juni 2011

Sticker emellan med lite info


Nu har jag rea på mina penslar (finns i shopen), akrylfärger (Delta o Duncan) samt fortsatt 20% på all bisque ytterligare ett tag. Så du som pysslar med annat också kan passa på att fylla förråden :-)! Har också en hel del blandad glasyr från Duncan, Gare o Mayco som jag säljer ut, från 20:-/burk. Kolla i shopen eller maila på lergumman@hotmail.com och berätta vad du söker - välkommen!



Marmils Webshop
Hej igen,
hoppas att ni har lite pysseltid i helgen! :) Här kommer ännu ett enkelt, stilrent kort från mig... Har här satt ihop 3 olika blommor i olika storlekar till en enda blomma... Har även på detta kort använt mig av lite band som jag fäst små guldbling på, samt en liten "textdekal" - Allt från MarMils förstås!



På återseende!

Glöm inte att göra ett besök till Marmils Webshop

fredag 10 juni 2011

Hej allesammans!







Nu var det dags för mitt första inlägg här i Marmils bloggen. Jättespännande tycker jag!




Jag tänkte denna helg bjuda på några kort som man kan göra med små medel... :) Först ut blir detta kort med en vacker blomma, lite blad och vackra band och kortstomme - klart! :)



Väldigt enkelt gjort, men snyggt och stilrent ändå tycker jag! Här kommer även en liten närbild:








Skriv gärna en rad och kika in i webshopen, där du hittar mycket! På återseende!

















































onsdag 8 juni 2011

Pyramid

Nu har jag knåpat ihop en liten pyramid !
Jag hittade en mall på nätet som jag blev sugen att pröva.
Stommen är av vit cardstock. Jag valde att skapa med små foton på min son och en av våra katter. Bakom fotona sitter det rött "nät" med vita stänk i vilket blev en härlig effekt.
Satte även på en pilbrad på ena sidan. Texten har jag klippt från ett mönstrat papper från Scenic route. Överst sitter en underbar liten nyckelpiga.

Även på den här sidan sitter det ett foto dekorerat som på andra sidan. Här har jag också placerat ett härligt glittrigt hjärta.


Här är den sista sidan, på denna har jag skrivit lite, klippt ut pilar från det mönstrade pappret. Jag har också satt ett "hjärtgem" i rosa.
Överst sitter det en blomma skapad i 3D, den var lite knepig först innan man kom på knepet, men vilken härlig effekt när den är på plats!


Här en bild som visar själva formen.

Som vanligt finns allt material att köpa hos Marmils webshop.


Ha det så gott // Annika

Marmils Webshop

måndag 6 juni 2011

Kuvertkort

Nu var det min tur att blogga igen.
Det första alstret jag ska visa är ett "kuvert" kort. Basen har jag skapat av svart cardstock.
Jag har sedan klippt ut en rundel av röd cardstock och på sidorna av denna har jag satt små utstansade cirklar ( mönstrat papper från Scenic route ).
Den söta lilla fågelbilden har jag hittat på en gratis sida på nätet.

Sedan har jag placerat ett par blommor nertill. I dessa har jag satt i brads ( helt ljuvliga , eller hur!! ).

Och här en bild på insidan av kuvertkortet. Jag har även där använt mig av samma mönstrade papper som jag klippt med en figursax för att få lite "liv" i kanterna.
Även här på insidan har jag satt en liten fågelbild. Jag har stansat ut en bård som jag klistrat ett organzaband med härliga swirlar på.

Som vanligt finns all material hos Marmils Webshop!

Ha det så bra i värmen! // Annika

Marmils Webshop

söndag 5 juni 2011

Sommar och semester 3

När jag tänker på sommar och semester, så tänker jag böcker , böcker och böcker. En bok på en solig strand eller inomhus en regnig dag och då behöver man ju ett bokmärke. Ett bokmärke kan se ut på många olika sätt. Hur ser din favorit ut?




Här har jag ritat upp två hjärtan, ett större och ett lite mindre, klippt ut och limmat ihop dem. Skurit i nedkant av det mindre hjärtat så att jag kan trä det på boksidan. Dekorerat med nyckelpigestickers Mrs Grossman. (Det finns många olika stickers i butiken.)



Här har jag gjort ett hörnbokmärke i grön Cardstock och satt på en DCWV chipboard.



Här har jag också dekorerat med stickers Mrs Grossman och använt organdyband.



Här har jag mossgummifigurer som jag satt organdyband emellan. I det hjärtat som är under boken har jag skurit två hål i och trätt igenom organdybandet, vilket gör att bokmärket får justerbar längd och passar alla böcker.



Sedan var jag bara "tvungen" att sätta dit två Dew Drops.



Materialet hittar du hos Marmils Webshop


Tackar för denna gång och önskar er en fin sommar och semester.

Åsah